Fleet management rešenja

FLEET MANAGEMENT REŠENJA

Praćenje vozila

INFORMIŠITE SE ONLINE O AKTUELNOJ LOKACIJI I STANJU VAŠEG VOZILA

Zahvaljujući našoj usluzi u realnom vremenu, možete se informisati o kretanju  i statusu vašeg vozila  – trenutnoj brzini, naponu  akumulatora, o vratima i drugim otvorima na vozilu, aktuelnom stilu vožnje vozača i njegovim pauzama. Podaci o kretanju vozila mogu se dobiti za period unazad sve od ugradnje uređaja u vozilo. Usluga je dostupna kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Odvajanje privatnog od poslovnog puta

OMOGUĆAVAMO VAM ADEKVATAN PRORAČUN POTROŠNJE

Opcija ove usluge daje mogućnost da se razdvoji privatni od poslovnog puta, odnosno da se odredi da li se vozilo koristi u neke druge svrhe osim službenih. Ovu uslugu je moguće realizovati uz pomoć prekidača ili tastature unosom ličnih kodova vozača.

Identifikacija vozača

NUDIMO VAM BRZA I POUZDANA REŠENJA ZA INDENTIFIKACIJU VOŽAČA

Firme koji poseduju vozni park zahtevaju brza i pouzdana rešenja u pogledu identifikacije vozača  da bi se na adekvatan način izvršio proračun pređenih kilometara kao i za slučaj nezgode ili štete pri utvrđivanju odgovornosti.  Nudimo svojim klijentima razna rešenja, počev od elektronskog ključa pa do tastature, sve do aplikacije na pametnom telefonu.

Kontrola potrošnje goriva

PRATITE POTROŠNJU GORIVA NA SVOM VOZILU

Da biste tačno i pouzdano pratili podatke o potrošnji goriva vašeg vozila, nudimo niz prilagođenih rešenja na ovu temu, svakom klijentu po njegovoj meri. Jedan od najjednostavnijih rešenja je prenos podataka sa računara vozila kao što su nivo i količina utrošenog goriva. Ove informacije se prosleđuju sa vozila putem CAN-bas modula, odnosno Fleet Management System-a (FMS).

Izrada izveštaja

UZ SAMO PAR KLIKOVA DO IZVEŠTAJA O VAŠEM CELOKUPNOM VOZNOM PARKU

U samo par klikova možete doći do izveštaja o putnim listama (ruti koju je vozilo prešlo) za nekoliko ili čak više stotina vozila, izveštaja o kretanju vozila kao i do podataka o potrošnji goriva. Na ovaj način štedite značajno na vremenu vašem menadžeru kao i firmi.

Praćenje rada

BUDITE U TOKU SA RADOM MAŠINA U REALNOM VREMU

Pomoću naše usluge praćenja rada možete odrediti koliko vremena je određeno vozilo provelo obavljajući određeni proces rada. Sa CAN bus-a,  uz pomoć hidrauličnog ventila,  prekidača pritiska i drugih izlaza, podaci se mogu koristiti za procenu da li je određena mašina ili vozilo stvarno radilo ili je bilo u praznom hodu. Ovu uslugu nudimo od lakih komercijalnih vozila, preko kamiona pa sve do radnih mašina.

Webbase mobile

BUDITE U TOKU O TRENUTNOM STANJU, POZICIJI VAŠE FLOTE KAO I O PUTNOJ LISTI I DRUGIM PITANJIMA

Zahvaljujući našoj mobilnoj aplikaciji Webbase, možete biti u toku sa trenutnim stanjem vaše flote bez upotrebe računara. Mobilna aplikacija omogućava vam potpuni pregled trenutnog stanja vašeg voznog parka i trenutnog položaja vaših vozila bilo gde i bilo kada. Online, u realnom vremenu, možete proverite putnu listu vašeg automobila, trenutnu poziciju, vreme vožnje i stajanja.

E-tahograf

UČINITE POSLOVANJE VAŠEG VOZNOG PARKA EKONOMIČNIJIM

Za vozila sa digitalnim tahografom omogućen je pristup podacima sa tahografa u realnom vremenu tako da u bilo kojem trenutku možete pronaći informacije potrebne za obavezno izveštavanje. A pomoću podataka sa tahografa, menadžeri mogu lako optimizirati vreme vožnje i odmora svojih vozača, izbegavajući  novčane kazne zbog prekoračenja u vremenu upravljanja vozilom.

Identifikacija vozača putem Bluetooth-a

FUNKCIJE U APLIKACIJI  VOZAČU OMOGUĆUJU IDENTIFIKACIJU PREKO BLUETOOTH-A PAMETNOG TELEFONA

WEBBASE mobilna aplikacija, koji je jedan Inteligentni modul za identifikaciju vozača, automatski vas prepoznaje kada pokrenete automobil, a da ne morate ništa da preduzmete.  Pored toga, naša aplikacija omogućava vam da vidite trenutni status ili položaj vašeg vozila u bilo kom trenutku.

Uslužna izrada izveštaja na osnovu podataka iz aplikacije

NA RASPOLAGANJU SU VAM BROJNI IZVEŠTAJI UZ POMOĆ KOJIH MOŽETE IMATI TAČAN UVID U STANJE VOZNOG PARKA

Izveštaji koji se mogu generisati iz desktop aplikacije FLOMON daju velike mogućnosti koje olakšavaju poslovanje i štede vreme. Za vas vršimo uslužno kreiranje ovih izveštaja koji se mogu odnositi na:

  • Kontrola radnog vremena za potrebe npr. obračuna dnevnica vozača, prekovremenog rada i sl.
  • Putne liste – put koji je vozilo prešlo za određeno vreme (mesto i mesto polaska/dolaska, trajanje vožnje, vreme stajanja, put pređen u km, stanje km sata, ko je vozio)
  • O sipanju goriva
  • O stanju napona akumulatora
  • O posećenosti određenih lokacija
  • O korišćenju vozila u poslovne i privatne svrhe

Naplata putarine za korišćenje puteva u Mađarskoj

KORISTITE WEBBASE SISTEM ZA PLAĆANJE PUTARINE ZA MAĐARSKE PUTEVE

Webbase OBU Easy je isplativo i pouzdano rešenje za plaćanje putarine u Mađarskoj, koje ne zahteva nikakvu instalaciju i daje se bez mesečne naknade.
Podešavanje svih potrebnih parametara i inicijalni unos podataka o vozilu se vrši brzo. Sa direktnom mrežnom vezom na mađarski HU-GO sistem za plaćanje putarine, ovaj uređaj omogućava brzo postavlјanje rešenja za ispunjavanje obaveza izveštavanja o E-naplati putarine.

Nakon instalacije „Plug and Play“ u utičnicu za upaljač, uređaj je spreman za upotrebu *. Uređaj vam omogućava da podesite ili promenite broj osovina ** pomoću kojih ćete platiti prave E-putarine, bez potrebe da posetite E-platformu HU-GO i prekidate putovanje.

Uređaj pruža vozaču kontinuirane informacije o statusu napajanja, statusu GPS veze i GPRS komunikacije, tako da, u slučaju bilo kakvih problema sa mrežnom pokrivenošću, vozač može odmah preduzeti potrebne korake da izbegne kaznu.

Jednokratna cena paketa uključuje OBU uređaj po ceni od 13.500 dinara, i komunikacione naknade za roming (GPRS) u iznosu od 6.000,00 dinara za 12 meseci.

* nakon registracije i uplate sredstava na pre-paid račun na HU-GO E platformi
** preporučuje se da se uređaj podesi pre polaska na put.

Ovde možete pogledati detaljno uputstvo za plaćanje putarine za mađarske autoputeve preko OBU uređaja

Pročitaj još...

GPS na upaljač

Ako ne želite da se GPS uređaj ugrađuje u Vaše vozilo, umesto ugradnog, možete koristiti prenosivi uređaj koji se montira na upaljač u vozilu. Imaćete sve podatke o kretanju vozila, a u slučaju potrebe, možete ga preneti u drugo vozilo

FMS (Fleet Management System)

FMS (Fleet Management System) – FMS modul je uređaj koji se ugrađuje u vozilo povezivanjem sa GPS uređajem. Ugradnjom FMS modula omogućava Vam se daljinski uvid u sve parametre koje meri board kompjuter vozila: trenutno vreme, brzinu vozila, brzinu motora, temperaturu motora, unutrašnju temperaturu i spoljnu temperaturu, gorivo preostalo u rezervoaru, napon u vozilu, trenutnu potrošnju goriva, prosečnu potrošnju na 100 km, potrošnju goriva za trenutno putovanje, vreme putovanja, pređenu udaljenosti, pritisak u gumama, prekoračenje preporučene brzine, opasnost od stvaranja leda na putu i potrebu redovnog održavanja, itd.


– Naši GPS uređaji se ugrađuju sa Dodatnom baterijom, kako bi, i u slučaju prekida napajanja preko osnovne baterije, uređaj nesmetano i bez prekida radio.
– U GPS uređaj se postavlja SIM kartica preko koje se vrši prenos podataka. U zavisnosti od Vaših potreba, da li vozila saobraćaju samo na teritoriji Srbije ili i u inostranstvu, može se ugraditi kartica samo za domaći, odnosno i domaći i međunarodni saobraćaj (roming kartica).
Senzori tovarnog prostora – Na vrata tovarnog prostora vozila moguće je ugraditi senzore koji registruju otvaranje i zatvaranje vrata i daju informaciju o trenutnom statusu istih. Na ovaj način se izbegava mogućnost slučajnog ostavljanja vrata otvorenih, ispadanja sadržaja i stvaranja neadekvatne temperature u tovarnom prostoru.
Temperaturni senzori – Temperaturni senzori precizno mere temperaturu tovarnog prostora sa odstupanjem od najviše 0,2 stepena (za farmaceutsku industriju) ili 0,5 stepena (za ostale delatnosti). U kombinaciji sa senzorom tovarnog prostora pružaju punu sigurnost u održavanje potrebne temperature tovarnog prostora.

Pročitaj još...

Na svaki Vaš problem vezan za korišćenje naše usluge, reagovaćemo odmah ili najdalje u roku od 24 sata. Imamo mobilne ekipe koje vrše intervencije i van teritorije Beograda. Obuke za efikasno korišćenje naših aplikacija WEBFLOTTA, FLOMON, WEBCONTROL I WEBBASE MOBILE app vršimo besplatno, u terminima koji Vama odgovaraju i koliko god puta je potrebno. Odgovorićemo na svaki Vaš zahtev jer brinemo o klijentima i želimo da budete zadovoljni našom uslugom