Mađarska putarina

Mogućnosti za plaćanje putarine u Mađarskoj


Našim sadašnjim i budućim klijentima nudimo mogućnost da na siguran i konforan način izvrše plaćanje putarine za mađarske auto-puteve, koja se odnosi na sva teretna vozila ukupne dozvoljene nosivosti preko 3,5 t. Naš partner, Secret Control GPS Kft. je najveći operater Fleet management sistema i prvi distributer elektronske naplate putarine na teritoriji Mađarske. Satgard d.o.o. realizuje sve potencijale Secret Control u Srbiji i na teritorijama bivše Jugoslavije, čiji je dan od segmenata usluga plaćanja putarine za mađarske puteve, što mnogim prevoznicima iz Srbije predstavlja problem.

Kako se obavlja plaćanje putarine za Mađarsku?

Postoje dve mogućnosti i obe ćemo ukratko objasniti. Prva je preko fiksnog GPS uređaja, a druga preko prenosnog OBU easy uređaja.

Fiksni GPS uređaj – Pretpostavka za plaćanje putarne preko fiksnog GPS uređaja je da ste korisnik naše usluge satelitskog praćenja vozila, na koju se besplatno može nadovezati usluga plaćanjaputarine. Ova mogućnost se realizuje uz pomoć uređaja koji pruža sve mogućnosti GPS praćenja kao i dodatnu uslugu plaćanja putarine. Nakon registracije na sajtu hu-go.hu i dopune računa, možete odmah da krenete na put. Na Vama je samo da pre svakog kretanja na put, uverite da uređaj ima urednu komunikaciju i navigaciju i da imate dovoljno novca na računu, koji će moći da pokrije planirano putovanje. Sve ostalo prepustite uređaju. Uređaj će sam prepoznati deonicu puta na kome se nalazite i sam će izvršiti plaćanje, skidajući novac sa hu-go računa. 

Prilikom svake neregularnosti, sistem Vas obaveštava o tome, kako uz pomoć zvučnih i svetlećih signala, tako i putem emaila, kako ne bi došlo do neovlašćenog korišćenja puta, a prevashodno do kazni koje su visoke. U slučaju da dođe do greške uređaja, a Vas o tome Secret Control nije obavestio, on preuzima odgovornost na sebe. Naša partnerska podrška Secret Controla u Budimpešti, na raspolaganju Vam je 24 sata.

U okviru naše ponude, nudimo Vam Webbase aplikacije uz pomoć kojih u svakom trenutku možete videti poziciju Vašeg vozila, kao i sve podatke koje naš sistem beleži u svakom trenutku. Pored toga, možete imati uvid u istoriju o plaćenim putarinama u prethodnom periodu. 

Prenosni OBU easy uređaj – Sistem plaćanja putarine preko OBU easy uređaja ne podrazumeva uslugu GPS praćenja, mada se ona može naknadno uvesti kada poželite. OBU easy se priključuje na upaljač vozila, a ima i sopstvenu bateriju koja traje do 14 sati, tako da nema opasnosti od gubitka napajanja, odnosno signala koji ne neophodan za lociranje vozila i plaćanje putarine u skladu sa tačnom deonicom kojom se vozilo kreće. Uređaj se povezuje na hu-go platformu i plaćanje se vrši isto kao i preko fiksnog GPS uređaja. OBU easy je malih dimenzija 77x47x22mm, težak svega 70g.
Cena OBU easy uređaja je 140 €.
U nastavku želimo da Vam olakšamo odluku, na osnovu svakodnevne upotrebe, potreba i predviđenih ciljeva, koji uređaj najbolje odgovara Vašim potrebama – Fiksni GPS uređaj ili prenosivi OBU EASY.

Izaberite OBU EASY ukoliko:
– želite odmah po kupovini i preuzimanju da koristite uređaj
– ne želite da plaćate mesečnu uslugu
– da u budućnosti imate uslugu praćenja voznog parka, ako se ukaže potreba (isti uređaj pruža mogućnost GPS praćenja)
– želite imati mogućnost online praćenja i elektronske putne liste


Izaberite fiksni GPS uređaj ukoliko:
– imate vremena da sačekate do 2 dana od dana potpisivanja ugovora, da bi se izvršila ugradnja uređaja
– sistem je apsolutno stabilan, što proizilazi iz žičane veze između uređaja i samog vozila i time je potpuno pouzdan za prenos podataka u cilju plaćanja putarine
– na osnovu pozitivnih iskustava GPS sistema, u budućnosti poželite da isprobate dodatne funkcije, kao što su npr. merenje goriva FMS/sonda tehnologijom, praćenje teperature tovarnog prostora, povezivanje vozača sa vozilom itd. – želite da izbegnete ogromne novčane kazne uzrokovane nepažnjom vozača
Za dodatne informacije i objašnjenja, kao i detaljno uputstvo kako sistem plaćanja putarine u Mađarskoj funkcioniše, slobodno nam se obratite